Hasičov na východe Slovenska zamestnávali požiare a popadané stromy

20.07.2012 Prešov

Prešov/Košice 20. júla (TASR) – Bardejovskí hasiči likvidovali počas uplynulej noci požiare dvoch rodinných domov a na viacerých miestach východného Slovenska odstraňovali popadané stromy.
Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslav Skička TASR informoval, že hlásenie o požiari rodinného domu v obci Smilno, okres Bardejov, zaznamenali vo štvrtok o 19.15 h.
Skička doplnil, že podľa predbežného zisťovania, príčinou vzniku požiaru mohol byť pravdepodobne zásah bleskom. Na mieste zasahovalo 11 hasičov so štyrmi vozidlami. Pre silné zadymenie museli použiť pri zásahu dýchacie prístroje.
Podľa hlásenia o zásahu boli ošetrené tri osoby, ktoré sa nachádzali na mieste požiaru. Tie mali podozrenie, že sa nadýchali splodín horenia a preto si sami zavolali zdravotnú pomoc. Dve osoby boli ošetrené na mieste, jednu odviezli na vyšetrenie do bardejovskej nemocnice. Škody spôsobené požiarom predbežne odhadli na 25.000 eur.
Ďalší požiar likvidovali hasiči vo štvrtok večer na Ondavskej ulici vo Vranove nad Topľou. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania a priame škody predbežne odhadli na 14.900 eur.
Búrka spojená so silným vetrom, ktorá zasiahla vo štvrtok večer východné Slovensko, zamestnávala hasičov vo viacerých okresoch. V Prešovskom kraji odstraňovali popadané stromy v Kurove, Bardejovských kúpeľoch a Raslaviciach v okrese Bardejov a zásahy evidujú aj v okrese Medzilaborce.
Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Štefana Puzdera, popadané stromy odstraňovali v rámci niekoľkých výjazdov v okresoch Košice – okolie, Gelnica a Spišská Nová Ves. Dodal, že v súvislosti s týmito udalosťami nemali hlásené žiadne zranenia osôb. Výjazdy k spadnutým stromov absolvovali od 19. do 22. hodiny.
 

Vyberte región